Suomen jääkiekkomaajoukkue on tulessa seuraavan kerran ensi vikkolla Ruotsissa, jossa se kohtaa perinteisessä Euro Hockey Tourin turnauksessa tuttuun tapaan isännät sekä Venäjän ja Tsekin.

Suomen joukkueessa ei nähdä KHL-porukka Salavat Julajev Ufan tähtitrioa Teemu HartikainenMarkus GranlundSakari Manninen taaskaan – kuten ei ole nähty aiemminkaan tämän kauden EHT-turnauksissa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa, että hän kylläkin oli kysynyt pelaajia mukaan.

– He haluavat keskittyä nyt KHL-kauteen.

– Ainahan sitä haluaisi kärkijätkät mukaan. Se suomalaisketju on yksi KHL:n parhaista ketjuista, joten totta kai olisi hienoa nähdä heidät A-maajoukkueessa. Siellä on kuitenkin vahva tunne siitä, että he voivat voittaa Gagarin Cupin, joten tämä tilanne on ymmärrettävä.

Esimerkiksi Hartikainen on painottanut sitä, ettei maajoukkueen mukaan lähteminen ole nyt kenties kovin fiksua. Loukkaantumis- tai vaikkapa koronaviruksen saamisriski kun ovat aina olemassa.

Suomalaistykki on koko KHL:n pistepörssin kakkonen saldolla 23+33=56. Granlund keikkuu kolmosena lukemin 23+26=49 ja Manninen kahdeksantena saldolla 17+31=48.

Jalonen painotti sitä, että vaikka tehotrio on sivussa, on jokainen maajoukkueeseen valittu mies ansainnut paikkansa EHT:ltä.