Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Eeli Tolvanen, 18, sai NHL-kaudelleen väkevän startin tiistaiyönä, vaikka Nashville Predators Tampa Bay Lightingille luvuin 2-5 taipuikin.

Tolvanen aloitti kauden niin sanotussa taxi squadissa, mutta Luke Kuninin ja Brad Richardsonin ala- ja ylävartalovammojen seurauksena suomalainen nousi kokoonpanoon. Pelaaja kertoi, että vaikka hyppääminen askiin ei ole helpoin asia tässä vaiheessa kautta kylmiltään, tunsi hän olonsa kaiken kaikkiaan tyytyväiseksi.

– Minusta tuntui hyvältä, jopa paremmalta kuin ajattelin. Onhan se tietysti erilaista harjoitella kuin pelata, Tolvanen pyöritteli seuran kotisivuilla.

– Tunsin oloni hyväksi ensimmäisessä erässä ja toisessa jo hieman fyysisemmäksi. Kolmannessa meni sitten kiekko sisään, pelaaja veisteli.

Suomalaislaituri iski maalihanansa auki heti tiistaiyönä kauden avauspelissä, joka oli vihtiläiselle uran kahdeksas. Tolvasen tehot taalaliigassa ovat nyt 2+1=3.

– Alku oli meille vaikea. Ajoimme heitä takaa toisessakin erässä, ja se oli ehkä huono erä niin minulta kuin joukkueelta.

Ottelun erät kirjattiin tilastoihin mallia 3-0, 1-0, 1-2.

– Kolmannessa erässä saimme kaksi pikamaalia, ja se oli minullekin iso maali. Pelasimme hyvän kolmoserän, mutta emme onnistuneet maalaamaan tänään riittävästi.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Tähdetkin olleet lirissä – NHL:n erään pörssin kärjeksi nousseella Artturi Lehkosella loistava alkukausi: ”Kaikki joukkueessa kunnioittavat ja arvostavat”