NHL:n runkosarjan alkuun on enää viikko aikaa, eikä suomalaispuolustaja Sami Vatasella ole vieläkään sopimusta minkään joukkueen kanssa.

Vatasen tilanne on vaikea, sillä koronaviruspandemia on tukkinut NHL-seurojen rahahanat. Tämän takia vapaat pelaajat eivät myöskään tienaa totuttuun tyyliin.

Tilannetta vaikeuttaa entisestään myös se, että NHL:n palkkakatto kiinnitettiin viime kauden päätteeksi 81,5 miljoonaa dollariin. Menestystä haluavilla NHL-seuroilla ei vain yksinkertaisesti ole palkkakatossa tilaa uusille hankinnoille.

Viime kaudella Carolina Hurricanesissa kautensa päättäneen Vatasen mukaan kiinnostusta NHL:n suunnalta on tullut.

– Puhelimet soi koko ajan, mutta enemmän agenteilla kuin minulla. Onhan siellä ollut jonkin verran kiinnostuneita seuroja, mutta en minä niistä sen enempää tiedä. Joitakin juttuja esimerkiksi Vancouverista olen kuullut ja toki tiedän keskustelut, mitä on käyty, mutta enemmän olen vain keskittynyt nauttimaan ajastani Suomessa, Vatanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Letkeä jyväskyläläinen ei kuitenkaan ota paineita sopimustilanteestaan.

– En sanoisi, että tämä stressaavaa on. Enemmänkin olen vain nauttinut, kun on voinut pitkästä aikaa viettää Suomessa kunnolla aikaa. Sain viettää perheen kanssa joulua ja syödä kinkkua, mikäs sen parempaa. Otetaan nyt vain kaikista asioista positiiviset puolet pois, Vatanen nauroi.

Vatanen vihjaa myös mahdollisesta paluusta Liiga-kaukaloihin.

– Toivotaan, että jotakin syntyy nopeasti, jotta pääsisi aloittamaan kauden. Ja jos ei synny, niin sitten pelataan vaikka JYPissä, Vatanen päätti naurahtaen.