Winnipeg Jets hyllytti suomalaisen NHL-pelurin – päävalmentajalta koruton perustelu

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin kokoonpanoon on tuotu tällä kaudella rohkeasti useita suomalaispelaajia.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice tarjosi viime yönä pelatussa Ottawa Senators -ottelussa NHL-kauden debyytit Kristian Vesalaiselle ja Ville Heinolalle.

Toisten onni oli kuitenkin valitettavasti toisen epäonni, sillä Heinolan nousu pelaavaan kokoonpanoon tarkoitti puolustaja Sami Nikulle katsomokomennusta.

Nikun hyllytys ei sinällään ole suuri yllätys, sillä hän on ollut tällä kaudella Jetsin heikoimpia puolustajia. JYP-kasvatin pistetili näyttää kolmen ottelun jälkeen nollaa sekä hänen tehotilastonsa on pakkasella lukemin -2. Niku on myös ottanut kolme jäähyä tällä kaudella.

Maurice ei lähtenyt kiertelemään, kun häneltä kysyttiin Nikun vaisuista esityksistä.

– Samilla on tiettyjä taitoja, joita hänen tulisi ottaa käyttöönsä. Mielestäni asiat eivät ole sujuneet hänen kohdallaan – en vain oikein rakasta hänen pelaamista. Tähän päätökseen (katsomokomennukseen) liittyy tiettyjä teknisiä osia – virheitä on myös sattunut. Minulla on yhä paljon luottoa häneen, mutta hän profiililtaan kiekonliikuttaja, niin kuin Villekin (Heinola). Jos pelaaja ei pelaa aivan parhaimmillaan, niin silloin meillä ei ole aikaa odottaa. Meidän täytyy jatkaa matkaa, Maurice kertoi Ottawa Sun -lehdelle.

Niku on päässyt pelaamaan viimeisen neljän viime vuoden aikana NHL:n puolella vain 50 ottelua. Näissä otteluissa hän on kerännyt pisteet 1+8=9.


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00