Nousiaisten kiekkotimantti, Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen on ollut yksi NHL:n alkukauden kirkkaimmista suomalaisonnistujista. Pelaaja on paukutellut kuudessa pelissä seitsemän pinnaa (5+2), ja maaliputki on jo viiden ottelun mittainen.

Maalipörssin kärkipaikan kolmen muun pelaajan kanssa jakava Avsin ykkösketjun oikea laituri ei ole koskaan ennen pystynyt yhtä pitkään maaliputkeen.

Coloradon valmentaja Jared Bednar jakoi seuran kotisivuilla Rantaselle kehuja vuolaasti – ja ennen kaikkea täysin ansaitusti.

– Hän on ollut erinomainen. Rantanen pelaa todella määrätietoisesti ja todella keskittyneesti.

Sitten Bednar alkoi latomaan näkemyksiään tiskiin yksityiskohtaisemmin.

– Hänelle ei tule mitään ohivaihtoja ja Mikko näyttää erittäin nopealta ja vahvalta kiekon kanssa. Hän voi pelata selällään, hän suojelee kiekkoa, hän pitää silmät ylhäällä, hän löytää vapaita miehiä, hän tekee todella hyviä päätöksiä silloin, kun on tarkoitus tehdä peliä.

– Mikko on ollut hevonen!

– Hän on pelannut todella hyvin, ja saanut siitä palkinnon.

Coloradolta palkinnot sen sijaan jäivät saamatta viime yönä. Anaheim Ducks voitti 3-1, ja tasainen läntinen divisioona tiivistyi entisestään. Kaikki joukkueet ovat viiden pinnan sisällä toisistaan kuuden pelatun koitoksen jälkeen.

LUE MAANANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Nyt voidaan puhua ykkösveskarista? Kevin Lankinen ei tunnu horjuvan mistään, joukkuekaveri vertasi jopa NHL-legendaan: ”Kohautti vain olkapäitään”

Taas tuli turpiin: Ville Husson NHL-uralle karmea alku – entinen vahti vaati Blues-pelaajien anteeksipyyntöä: ”Ansaitset parempaa”

Mitä täällä tapahtuu! Roope Hintz noussut vain kahden pelin jälkeen jo kakkoseksi NHL:n ylivoimapörssissä: “Itseluottamuksen aistiminen on tällä hetkellä helppoa”