Suomalaisvahdille murheellinen NHL-debyytti – vastustajan valmentaja pelasti rumemmalta nöyryytykseltä

© Kuva: Getty Images

Ville Husso pelasi viime yönä NHL-debyyttinsä St. Louis Bluesin maalilla. Hän aloitti ottelun penkillä, mutta hänet vaihdettiin sisään kolmannessa erässä Colorado Avalanchea vastaan.

Husso n urakka alkoi vaikeissa olosuhteissa. Blues oli jo käytännössä luovuttanut ja lopettanut pelaamisen. Kolmannessa erässä Hussoa kohti tuli kymmenen laukausta. Hän onnistui pysäyttämään niistä vain kuusi.

Colorado voitti ottelun lopulta lukemin 8-0. Numerot olisivat voineet olla rumemmatkin, mutta Avalanche-valmennus alkoi sääliä Hussoa ja  St. Louisia. Colorado lopetti ykkösylivoimansa peluuttamisen kolmannessa erässä. Supertähtien sijaan ylivoima-aikaa saivat kolmos- ja nelosketjujen pelimiehet.

25-vuotias Husso on pelannut jo vuodesta 2016 Pohjois-Amerikassa. Viime kaudella hän esiintyi 42 AHL-ottelussa torjuntaprosentilla 90,9.