NHL-pelaaja Evander Kane on hakeutunut konkurssiin, esimerkiksi The Athletic kirjoittaa. Urallaan yli 50 miljoonaa tienanneella hyökkääjällä on lähteen mukaan velkoja 26,8 miljoonan dollarin edestä.

Kanadalainen on tuhlannut isoja rahojaan muun muassa erilaisiin uhkapeleihin, ja lisäksi hänellä on kolme omaa huoneistoa, joista hän on velkaa seitsennumeroisen summan.

Lisäksi Kanella on hoivissaan seitsemän huollettavaa. He ovat Kanen kanssa asuva tytär sekä vanhemmat ja sisko sekä setä, eno ja mummo.

Erikoisista möläytyksistään ja isoista jäähymääristä tunnetulla San Jose Sharks -pelaaja Kanella on elämässään muitakin murheita.

– Velallinen voi irtisanoa sopimuksen, ja lisäksi hän voi kieltäytyä pelaamasta esikoisensa terveysongelmien vuoksi. Nykysäännöt sallivat sen, kertoo konkurssihakemus, jonka mukaan pelaaja ei siis tule olemaan kaukalossa ensi kaudella välttämättä kertaakaan.

Mahdollisessa pelaamattomuudessa on ongelma.

– Mutta jos pelaaja irtisanoo sopimuksen tai kieltäytyy pelaamasta jollakin hetkellä kautta, ei velallinen Kane tietenkään saa palkkaa.

Kane pelasi haipaidoissa viime kaudella 64 runkosarjan peliä pistein 26+21=47 (-12). Jäähyjä tilille kertyi peräti 122 minuutin edestä. 29-vuotiaan Kanen nykyinen pahvi kattaa kauteen 2024-25 saakka.

Koko uran vastaavat tilastot näyttävät runkosarjan osalta 713 pelin jälkeen numeroita 242+215=457 (-66 / 946) ja 29 pudotuspeliottelun osalta tilastoja 6+7=13 (-9 / 84).