NHL:n parhaat puolustajat kehuvat kilpaa Miro Heiskasta: ”Matkalla Norris-voittajaksi”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin Miro Heiskanen on yksi NHL:n ylistetyimmistä nuorista puolustajista. Nuorukaisen pelissä yhdistyvät poikkeuksellinen luistelu ja peliäly.

The Athletic haastatteli NHL:n parhaita puolustajia ja kysyi heidän ajatuksiaan Heiskasesta. Tampa Bay Lightningin Victor Hedman teki mielenkiintoisen paljastuksen viime kauden Stanley Cup -finaaleista.

– Ennen finaalisarjaa keskityimme paljon Miroon ja yritimme löytää keinot horjuttaa häntä. Se on vaikeaa. Hän pystyy luistelemaan pois tukalista paikoista ja on todella dynaaminen. Sellaista pelaajaa on vaikea pysäyttää, Hedman kertoo.

San Jose Sharksin Erik Karlsson muistuttaa, että Heiskasen erinomaisen pelin takana on muutakin kuin vain ylistetty luistelunopeus.

– Ollakseen hyvä luistelija sinulla on oltava hyvä kiekkoäly sekä kyky olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sinun on tiedettävä, milloin mennä täyttä vauhtia ja milloin hidastaa. Hän suorittaa mielestäni tämän osa-alueen todella hyvin, minkä vuoksi hänen pelaamisensa saattaa näyttää muiden silmissä helpolta, vaikkei se itse asiassa ole sitä, Karlsson sanoo.

New Jersey Devilsin P.K. Subban povaa Heiskaselle loisteliasta tulevaisuutta.

– Pelasin häntä vastaan vuoden 2019 pudotuspeleissä ja pääsin näkemään, mille tasolle hän voi päästä. Hän on matkalla Norris-voittajaksi, siitä ei ole epäilystäkään. Hänellä on kaikki se potentiaali, kaiken pitää vain osua kohdalleen, Subban linjaa.


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?