Viime syksyn Stanley Cup -loppuottelija Dallas Stars on saanut uudelle NHL-kaudelle unelma-alun: Neljä peliä, neljä voittoa, maaliero 19-6 ja keskisen divisioonan kakkospaikka.

Joukkue hoiteli perjantaiyönä surkean Detroit Red Wingsin kumoon varsin helposti luvuin 7-3, vaikka Detroit ajoittain kampoihin tuntuikin laittavan. Dallasin kauden ainoa epäkohta on valtavan pitkä sairaslista, jossa ovat muun muassa Roope Hintz ja Joel Kiviranta.

Muiden on otettava roolia, ja viime yönä sitä otti esimerkiksi pakki Miro Heiskanen. Kakkosparissa puolustanut suomalainen syötteli peräti kolme osumaa, joista yksi oli ottelun 4-1-voittomaali. Se syntyi päätöserän alussa jonkinlaisen käännekohdan aikana.

Tähtipaitojen luotsi Rick Bowness kehui juhannuksen 2017 ykköskierroksen kolmosvarausta Dallasin nettisivuilla varauksetta. Vaikka 4-1-maali oli sen syntyhetkellä jo lopun alkua, on voittomaali aina voittomaali.

– He järjestivät sen. Tarvitsimme jonkun astumaan esiin ja tekemään ison teon, ja Miro taatusti teki sen.

– Se on hämmästyttävä asia Mirossa. Kun peli on vaakalaudalla, hän haluaa olla messissä viemässä hommia maaliin. Tarvitsimme sen osuman.

– Rakastan tuossa pojassa sitä, että kun peli on ratkaisun hetkillä tai asiat eivät mene hyvin, hän haluaa ottaa pallosta kopin, luotsi muotoili.

Viime kaudella harmittavan lähelle Stanley Cupia päässyt ja pudotuspeleissä pakkien pistepörssin peräti 26 pinnalla vienyt Heiskanen on latonut tämän kauden neljässä pelissä tehot 0+4=4 (0). Vastustajien parhaita vastaan pelaava suomalaistimantti ei ole ottanut ensimmäistäkään jäähyä.

LUE PERJANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Jesperi Kotkaniemi kehui kaiken voittaneen ketjukaverinsa maasta taivaisiin – sitten ylistyspuhe kääntyi porilaissentteriin

Toimittaja kehui “hiljaa” hyvää työtä tehnyttä NHL:n suomalaishyökkääjää – “On paljon enemmän tarjota hyökkäämiseen – on osallistunut enemmän kuin miltä näyttää”

Leijonien maailmanmestari Eetu Luostarinen osui taalaliigassa taas toisen suomalaisen alustuksesta – ”Teki tänään paljon hyviä asioita”

Nyt tuntuu kurjalta: Kaapo Kakko sai peliaikaa naurettavan vähän samalla, kun NY Rangersin ykkösvaraus ja tuntematon AHL-jyrä nauttivat vastuusta: ”Naurettavaa”