Liigan hännillä rypevä SaiPa koki yllättävän kohtalon – kaupunginvaltuuston päätös sai kansan hiiltymään täysin: ”P*rseelleen meni!”

Juttu on julkaistu alunperin lokakuussa 2020.

LAPPEENRANTA. Lappeenrantalaisessa jääkiekossa mylvii urakalla, kun yt-neuvotteluista äskettäin kotisivuillaan tiedottanut liigajumbo SaiPa koki viikolla varsin oudon kohtalon: Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti, että Lappeenranta saa uuden jääareenan Kisapuistoon, eikä keskustaan kauppakeskus Gallerian tuntumaan.

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallia Lukko-pelin tuoksinnassa kiertämällä ja kyselemällä käy selväksi, että äänekkäin kansa halusi hallin nimenomaan keskustaan. Liigaottelussa haastatellut antoivat päätökselle täystyrmäyksen.

– P*rseelleen meni! eräs SaiPan paitaan pukeutunut mies manaa.

– Kun eletään vanhassa ajassa, niin näinhän tämä menee. Tänä päivänä jääkiekko on bisnestä, ja jos ei bisnes kelpaa, niin sitten ei ole jääkiekkoakaan.

Hallin rakentamisen Kisapuistoon voisi kuvitella olevan jonkinlainen epäluottamuslause seitsemän ottelun tappioputkessa rypevää SaiPaa kohtaan.

– Ei SaiPassa ole mitään vikaa! tuohtuva mies murjaisee.

– Kesät-talvet Lappeenrannassa puhutaan SaiPasta. Ja sitten kukkahattutähdit, ketkä eivät ymmärrä asioista, päättävät. Ei kuunneltu SaiPan (toimitusjohtaja Jussi) Markkasta ja päättäjiä, ketkä laittavat tähän rahaa ja tekevät!

Lappeenrantaan olisi noussut monitoimiareena, monikäyttöinen halli, mutta Kisapuistoon nousevan areenan ykkösprioriteetti on jääkiekko.

SaiPan argumentit menevät jakeluun

“Mielestämme areenalle, SaiPalle ja kaupungin elinvoimalle oli tarjolla parempikin vaihtoehto, mutta luonnollisesti kunnioitamme valtuuston demokraattista päätöstä. Ymmärrämme myös vastakkaisia näkemyksiä ja kaupungin tarvetta katsoa suurta hanketta muualtakin kuin Liiga-SaiPan näkökulmasta”, SaiPa kirjoittaa.

– Ostan SaiPan argumentit, ”Lappeenrantalainen Veronmaksaja” sanoo.

– Jääkiekkohan on ydintuote, mutta jokaisella on ravintolatoimintaa. Ei peli ole vain 60 minuuttia liigakiekkoa.

Kyseinen kommentoija arvelee, että keskustaan olisi tullut halli, mikä olisi rakennettu viimeisen päälle huolella oheistarjonta huomioiden.

– Eikä sitä olisi tarvinnut lähteä heti remontoimaan. En tarkoita, että Kisapuiston uutta tarvitsee, mutta keskustaan olisi ollut pakko rakentaa semmoinen useamman kymmenen vuoden päähän kestävä, missä sittemmin remontointi ei ole vaihtoehto.

– On pelko, että nyt tänne tehdään mahdollisimman halpa.

”Olemme todella kiitollisia ja iloisia, että Lappeenrannassa nähdään SaiPan brändin merkitys kaupungin imagolle ja siitä osoituksena valtuusto on nyt tehnyt historiallisen päätöksen suuresta investoinnista Kisapuistoon ja jääurheiluun”, SaiPa kirjoittaa.

Mitä Lappeenrantalaisen Veronmaksajan mielestä rakennuspäätös kertoo Lappeenrannasta?

– Eikös täällä ole sloganina ”rohkea”? Oliko tuo nyt sitten rohkea päätös? Se oli varmaan yksinkertaisin. Jääkiekkoa on pelattu aina täällä Kisapuistossa… Monet sektorit muuttuvat, mutta historiaa ei ole katsottu – tässä asiassa on. Tuli mieleen, että onko tämä aihe enemmän poliittinen keskustelu.

– Kisapuiston hallissa on mahdollisuuksia, kunhan se rakennetaan huolella. Mutta onko se uusi sitten Kisapuisto 2.0, vai ihan kunnollinen?

SaiPassa sen sijaan ei paineta päätä puskaan, seuran tiedote antaa ymmärtää: ”SaiPa on ollut nyt vuosia odottavassa välitilassa. Nykyiset olosuhteet eivät ole mahdollistaneet toiminnan kasvua ja ilman tietoa tulevaisuudesta. SaiPan strategiana on olla uskottava, menestystä tavoitteleva organisaatio Liiga-kartalla. Nyt meillä on näkymä ja hyvä keskusteluyhteys kaupungin kanssa. Uskomme, että SaiPalla ja Lappeenrannan kaupungilla on yhteinen tahtotila löytää toimiva malli Liiga-kiekon jatkumiselle ja kehittymiselle kaupungissa.”

Eräs miesjoukko on kokonaisuudessaan samoilla linjoilla, kuin aiemmat kommentoijat.

– Markkanen ja omistajat antoivat olettaa, että heidän bisnekseltä putoaa pohja, anonyymiksi jäävä miesjoukon kommentoija heittää.

– Tässä on vielä monet selvittelyt edessä!

Eli summa summarum: Hallin nouseminen Kisapuistoon on päätös, joka ei mennyt nyt ihan lapaan?

– No toisille meni ja toisille ei, yksi miehistä lopettaa sarkastiseen sävyyn, ja poistuu katsomaan SaiPan Lukolta saamaa selkäsaunaa.

Koita siinä sitten repiä lappeenrantalaisena huumoria ylipäätään yhtään mistään.

Yksikään kommentoija ei halunnut nimeään tai kuvaansa julki. Jutun kirjoittaja vakuuttaa kommenttien aitouden.

Lauantain liigakierros:
Tappara-KooKoo klo 16.00
JYP-Pelicans klo 17.00
KalPa-Ilves klo 17.00
SaiPa-HPK klo 17.00
TPS-HIFK klo 17.00
Ässät-Kärpät klo 17.00


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.