Liiga-joukkueen NHL-lupaukselle aukesi kilpailijan poistuttua huipputilaisuus – ”Tietyllä tapaa henkisesti helpompaa”

Ilveksen lupaava Eetu Mäkiniemi nappasi joukkueessa ykkösmaalivahdin tontin, kun tshekkiveskari Lukas Dostal siirtyi Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan NHL-seuransa Anaheim Ducksin kanssa tulevaan taalaliigakauteen.

21-vuotias Mäkiniemi on pelannut Ilves-maalilla kuluvalla sesongilla 11 ottelussa ja Dostalin lähdön jälkeen vastuuta on tullut yhtä peliä lukuun ottamatta kaikissa tupsukorvien kamppailuissa.

– Ihan hyvin on mennyt. Olosuhteet eivät tietenkään ole parhaat mahdolliset, kun joudumme pelaamaan ilman yleisöä, mutta pääasia että saamme pelata, Mäkiniemi painottaa Liigan nettisivulla.

Carolina Hurricanesin kesän 2017 NHL-draftin neljännellä kierroksella nappaama veskari korostaa tilanteen selkeytymistä Dostalin lähdön jälkeen.

– On ollut kiva päästä pelaamaan enemmän. On hienoa, että nyt on isompaa roolia tarjolla, Mäkiniemi korostaa ja jatkaa:

– Se on tietyllä tapaa henkisesti helpompaa, kun tiedät pääseväsi pelaamaan. Sen olen huomannut, ettei ainakaan ole jännittänyt pelejä niin paljon kuin kauden alussa.

Mäkiniemi solmi Ilveksen kanssa joulukuussa jatkodiilin ja hänet nähdään ryhmässä myös ensi kaudella.

– Se oli helppo päätös. Ilves on ollut hyvä paikka kehittyä, Kiekko-Vantaan kasvatti vakuuttaa.

Liigan runkosarjassa kakkossijalla majailevan Ilveksen kausi jatkuu pienen tauon jälkeen tulevana lauantaina HPK:ta vastaan.