Ruotsalaisen SHL-joukkue Växjön suomalaispakki Ilari Melart nousi torstaina otsikoihin totaalisella sekoamisellaan. Maajoukkuepelaajalta meni vati nurin HV-71-matsissa sen ensimmäisen maalin jälkeen.

Isokokoisen puolustajan hermostumisen sai tuta osuman nakannut Filip Sandberg, sen ykkössyöttäjä Johannes Kinnvall sekä näitä puolustanut Linus Fröberg. Vajaat kaksi metrinen ja lähes satakiloinen suomalainen lensi luonnollisesti suoraan suihkuun.

Nyt SHL:n nettisivuilla tiedotettiin, että Melartin tapaus on viety tilannehuoneen kautta Ruotsin Jääkiekkoliiton kurinpitolautakunnan tutkintaan. Tapauksesta lienee luvassa jonkinlainen sanktio Melartille.

Viimeksi viime kaudella Leijonien paitaa kantanut Melart on loistanut ennen eilistä välikohtausta Ruotsissa komeasti. Kauden 27 peliä ovat tuoneet nimittäin mainiot tehot 9+5=14 (+6).

Pakki on Växjön sisäisen maalipörssin nelosena ja koko sarjan pakkien pistepörssissä 19. sijalla. Lauantaina pelejään jatkava joukkue puolestaan on jaettu sarjakärki 75 pinnalla yhdessä Röglen kanssa.