Nuoret Leijonat koki kirvelevän tappion Yhdysvaltoja vastaan välierässä lukemin 4-3. Näin ollen Suomen turnaus jatkuu pronssipelissä Venäjää vastaan.

Nuoret Leijonat oli ottelussa niskan päällä ja hallitsi kiekkoa suurimman osan ajasta. Yhdysvallat oli kuitenkin terävä maalipaikoissaan ja meni pahimmillaan jo 3-1 johtoon toisessa erässä.

Nuoret Leijonat kampesi pelin upeasti tasoihin kolmannen erän aikana. Ensin Kasper Simontaival viimeisteli upean suoran hyökkäyksen päätteeksi. 3-3 maalin lapioi sisään Roni Hirvonen ylivoimalla.

Yhdysvallat uudelleen johtoon siirsi Arthur Kaliyev. Hän on tunnettu hirmuvedostaan, eikä erehtynyt päästessään vapaaseen paikkaan. Maali syntyi, kun ottelua oli vain reilu minuutti jäljellä.