HPK:n kausi on ollut toistaiseksi karmaiseva.

Hämeenlinnalaisseura on Liigan runkosarjassa tukevasti jumbosijalla kerättyään toistaiseksi pelaamistaan 27 ottelusta vain 20 pistettä.

Liigan tilastoihin keskittynyt #liigadata-Twitter-tili nosti esiin myös HPK:n kannalta erään murheellisen tilaston.

HPK on pelannut lauantain Jukurit-tappion jälkeen jo 17 peräkkäistä ottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa. Joukkueen edellinen voitto 60 minuutin pelin jälkeen tapahtui 30.lokakuuta, kun se kaatoi kotonaan HIFK:n 4-1.

Yhden kauden ”ennätys” on toistaiseksi TPS:n hallussa. Turkulaiset jäivät kaudella 2014-15 ilman varsinaisen peliajan voittoa peräti 22 peräkkäisessä ottelussa.

Mikäli yhdistetään kahden kauden tulokset, pitää listan kärkipaikkaa Ässät, jonka saldo oli vuonna 2000 peräti 27 ottelua.

Tilasto on nähtävissä alla olevasta Twitter-julkaisusta tai täältä.

#liigadata

@smliigadata
#HPK on pelannut nyt 17 peräkkäistä ottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa. #Ässät 27 ottelun putki jakaantui kahdelle kaudelle (13+14 ottelua), yhden kauden ennätys on #HCTPS 22 ottelua.