Ja taas sivuun! Nuorten MM-pronssimitalisti Ville Heinola ei ole mahtumassa Winnipeg Jetsin kokoonpanoon – “Yritän olla ajattelematta liikaa”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsiin suoraan alle 20-vuotiaiden MM-kisoista siirtynyt pakki Ville Heinola ei ole avaamassa kautta NHL:ssä ainakaan joukkueen ensimmäisissä peleissä.

Hänet on laitettu niin sanotulle taxi squad -listalle, joiden suomenkielinen termi voisi olla vaikkapa ylimääräiset pelaajat. Näitä voi olla kaikkiaan 4-6 kappaletta, ja he harjoittelevat NHL-joukkueen matkassa. Asia kävi alkuviikosta ilmi päävalmentaja Paul Mauricen kertomana seuran kotisivuilta.

Vaihtoehdot pian alkavan pohjoisamerikkalaisen kauden suhteen Heinolalla ovat siis käytännössä pienempi vastuu Jetsissä tai AHL:ssä pelaaminen Manitoba Moosen riveissä.

– Yritän itse elää vain päivä kerrallaan, ja yritän olla ajattelematta niitä liikaa. Haluan vain palata jäälle, nuorten tuore MM-pronssimitalisti sanoo.

Jäälle palaaminen on mielessä, vaikka Lukossa kautensa aloittanut Honkajoen lahja luuti äskettäin tiukkatahtisissa nuorten kisoissa.

– No sen jälkeen oli hyvä ottaa parin päivän vapaa. Mutta seitsemän päivää on minulle liikaa.

Nyt alkukauden Lukossa pelanneen Heinolan kohdalla paikka NHL:ään ei vieläkään ole kiveen hakattu, vaikka pelaaja kävi taalaliigassa jo puolisentoista vuotta sitten.

– Tiedän asioista, valmentajista ja siellä olevista muista tyypeistä nyt, joten nyt Jetsin mukaan lähteminen oli paljon helpompaa. Uutta ei ole oikeastaan muu kuin uudet tyypit.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalaliigassa toistaiseksi kahdeksan ottelua pistein 1+4=5 (+3). AHL:ssä pelejä kertyi vyölle toissa syksynä kolme kappaletta tehoin 0+1=1 (-2), kunnes Heinola lähetettiin kesken kauden takaisin Liigaan ja Lukkoon.

Normaalisti NHL:n kuormitus on hurja 82 pelin runkosarja ja päälle mahdolliset pudotuspelit. Nyt runkosarjassa pelataan poikkeuksellisesti alle 60 ottelua.

– Olen nuori kaveri, joten minun täytyy saada lisää voimaa, mutta oleellisin asia on varmistaa se, että voin pelata menettämättä voimaa, Heinola sanoo viitaten menneiden aikojen kehityskohteisiin.