IIHF-pomo Rene Fasel avautuu: aikoo viedä MM-kisat mahdollisimman pian takaisin Valko-Venäjälle

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF teki maanantaina odotetun päätöksen kertoessaan tulevan kevään MM-kisojen siirtämisestä pois Valko-Venäjältä.

Pitkäaikainen IIHF-pomo Rene Fasel avasi tuntojaan uutistoimisto TASS:lle keskiviikkona antamassaan haastattelussa.

– Maanantai oli minulle henkilökohtaisesti erittäin raskas päivä. Kävin hyvin surullisen keskustelun Valko-Venäjän liiton kanssa. He olivat erittäin pettyneitä siihen, että jouduimme tekemään tällaisen päätöksen. Maanantaina oli huono päivä koko lajin kannalta, Valko-Venäjän puolella loppuun saakka pysytellyt Fasel avautuu.

– Oli vaikeaa selittää heille, että miksi tämä päätös piti tehdä. Lupasin yrittää auttaa heitä saamaan kisat mahdollisimman nopeasti maahan. Palaamme sinne, kunhan (poliittinen) tilanne palaa normaaliksi, Fasel lupaa.