Erik Karlssonin taso on romahtanut – on NHL:n huonoin puolustaja monellakin tapaa

© Kuva: Getty Images

Maailman parhaiten palkatun puolustaja Erik Karlssonin NHL-kausi on alkanut murheellisesti. Viidessä pelatussa ottelussa ruotsalaispuolustaja on merkkauttanut kaksi syöttöpistettä. San Jose Sharks on läntisen divisioonan viimeisellä paikalla.

Tehotilastossa Karlsson on sen sijaan koko NHL:n huonoin. Ruotsalaispuolustaja on kahdeksan pykälää pakkasen puolella.

Edistyneet tilastot kertovat kuitenkin ruminta kieltä Karlssonin pelistä. Karlssonin ollessa jäällä omissa soi useammin kuin kenenkään muun NHL-puolustajan kohdalla. Ruotsalaispuolustajan pelaamaa 60 minuuttia kohden vastustaja tekee lähes neljä maalia.

Hyökkäyspäässäkään Karlssonilla ei ole kulkenut. 60 pelattua minuuttia kohden San Jose tekee hieman yli 1,5 maalia Karlssonin ollessa jäällä. Lukemallaan ruotsalainen kuuluu NHL-puolustajien huonoimpaan neljännekseen.

Kun otetaan huomioon päästettyjen sekä tehtyjen maalien yhteisvaikutus, on Karlsson tällä hetkellä NHL:n huonoin puolustaja.