TOP5: Tässä ovat Liigan marraskuun suurimmat yllätykset – TPS ja Pelicans tekevät ihmeellisiä asioita, HIFK:ssa käsillä vallankumous?

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liigaa on nyt pelattu kahden kuukauden ajan koronaviruksen piinatessa ja kysymysmerkkien leijatessa yllä jatkuvasti.

Sarja on pyörähtänyt vauhtiin silti ja mennyt eteenpäin varsin hyvään tahtiin, vaikka ottelusiirtoja on tullut jonkin verran. Listasimme alle menneen kuukauden viisi valovoimaisinta yllättäjäää.

5. Arttu Ruotsalaisen tehoilu

Moni varmasti osasi odottaa, että NHL-statuksen hyökkääjä Arttu Ruotsalainen voisi olla kovassa tikissä, mutta se lienee yllättää monet, että Ilves-pelaaja keikkuu jopa koko pörssikärkenä saldolla 16+11=27. Hyökkääjä on pelannut muutamia otteluita siellä täällä pisteittä, mutta isossa kuvassa hän on jatkuvasti pelottavan vaarallinen tupsukorvien hyökkäämisessä.

4. Liigakausi jatkuu, ja jatkuu, ja jatkuu…

Sitähän moni epäili, että kausi voisi jäädä kesken heti ensimmäisten kuukausien aikana. Kellossa on toinen ääni, kun esimerkiksi Ässät on tahkonnut sesonkia jo kolmasosan. Yksittäisen joukkueiden pelejä on siirrelty sinne tänne, mutta muuten hommat ovat luistaneet kuin Peltoset ensilumilla.

Siitä on muuten pakko antaa erityismaininta, että jos esimerkiksi joukkueen Y ja X olisi pitänyt kohdata Y:n kotona, mutta kaupungin koronatilanteen takia pelaaminen on mahdotonta, on ohjelmaan peli käännetty myöhemmän keskinäisen kohtaamisen kanssa päittäin, X:n kotipeliksi. Kaikkeen on varauduttu, ja hommat toimivat niin hienosti kuin se mahdollista nyt on!

3. Raimo Helmisen TPS ei olekaan floppi

Nuorten maajoukkueesta aikanaan kengityn Raimo Helmisen TPS on sittenkin ollut iskussa, vaikka monet lyttäsivät muukalaislegioonan ennen kuin pelejä oli pelattu ensimmäistäkään. Raikas ja ennakkoluuloton joukkue on Liigassa jo vitosena ja sen pisteputki on peräti yhdeksän ottelun mittainen. TPS ei jäänyt marraskuussa yhdekssäkään ottelussa pisteittä.

2. Pelicans(in ylivoima)

Lahdessa puhaltaa hämmentävän vahva myötäinen, vaikka päävalmentaja Tommi Niemelän nippu lytättiin ennen kauden alkua sarjan pohjamutiin. Joukkue ei ole Liigan nimekkäimpiä, mutta sen yhteenpelaaminen ja henki on mieletön. Sarjakolmosen virettä kuvastaa parhaiten sen ylivoimapelaaminen. Sekä prosentit 27,06 että maaliaikaodottama 5.51 ovat toiseksi parhaita. Joukkue hävisi marraskuussa vain kahdesti, ja kerran varsinaisella peliajalla.

1. Niilo Halonen syrjäyttämässä Frans Tuohimaan

HIFK:n maalivahtiosastolta kuuluu kummia. Ysikasi syntynyt lupaus Niilo Halonen päätti marraskuun mainiosti, kun hän torjui peräti neljä voittoa putkeen – telineisiin jäivät muun muassa KalPa ja Kärpät. Frans Tuohimaa saa tehdä töitä tosissaan, jotta ykkösvahdin paikka ei valahda käsistä. Todella yllättävä ja kiehtova asetelma – tilanne tuskin ainakaan heikentää HIFK:ta, kun tervettä kilpailua piisaa!