Nyt puhuu agentti: Tämän takia Mikael Granlund teki täyskäännöksen NHL:ssä!

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkona julkisuuteen kantautui melkoinen yllätysuutinen, kun Nashville Predatorsin raportoitiin solmineen yksivuotisen (3,75 miljoonaa dollaria) jatkosopimuksen Mikael Granlundin kanssa.

Vapailla markkinoilla olleen Granlundin joukkuevalintaa pidettiin suurena yllätyksenä, sillä Predatorsin GM David Poile oli aikaisemmin syksyllä varmistanut suomalaisen jättävän joukkueen.

Granlundin pelaaja-agentti Todd Diamond on nyt tarjonnut perusteluita suojattinsa täyskäännökseen.

– Kun katsoimme vaihtoehtojamme – ja huomioimme 56 ottelun runkosarjaan liittyvän kiireen – niin tuttu ympäristö oli tärkeä asia, ei pelkästään pelaajalle, vaan myös hänen perheelleen. Kun näimme, miten paljon huomioita Predators tarjosi jatkuvasti, ja miten hyvältä se vaihtoehto Granlundin perheelle tuntui, niin ajattelin, että tämä on paras ratkaisu heille. Nämä asiat johtivat jälleennäkemiseen, Diamond valaisi The Athletic -lehdelle.

Ratkaisuun vaikutti myös Granlundin oiva pelivire Predatorsiin kesken viime kauden tulleen päävalmentajan John Hynesin alaisuudessa.

Granlund oli Hynesin saapumisen jälkeen Predatorsin paras maalintekijä 11 osumallaan. Myös suomalaisen peliaika nousi Peter Lavioletten lähdön jälkeen yli kaksi minuuttia ottelua kohden.

– Voisin sanoa, että Hynesin suurin ero aikaisempaan valmentajaan oli se, että hän noteerasi Mikaelin monipuolisuuden. Hynes arvosti yrittämistä, ja hän ymmärsi sen, että Granlundin vaivannäköä tulee palkita tilaisuuden tullen, Diamond kertoi.