Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut pyörähtävät käyntiin 25. joulukuuta, eikä Suomi kuulu tällä kertaa mestarisuosikkien joukkoon.

Tänä vuonna ennakkoon suurimmat suosikit ovat Kanada, Venäjä ja Yhdysvallat, joista Venäjän on päässyt juhlimaan kultaa viimeksi yhdeksän vuotta sitten. Kanada on puolestaan voittanut kolmesta edellisestä turnauksesta kaksi.

Vuoden 2019 maailmanmestari Suomi on sen sijaan tällä kertaa vahvimpien haastajien joukossa. Päävalmentaja Antti Pennanen on saanut kasaan tasaisen materiaalin, josta löytyy muutamia tähtiä, kuten Anton Lundell ja Ville Heinola, mutta paperilla joukkue ei ole kuitenkaan niin vahva kuin turnauksen suurimmat suosikit.

Löydät SuomiKiekon listaamat mestarisuosikit alta.

1. Kanada

Hallitseva mestari pääsee pelaamaan kotikaukalossaan hirmuisella materiaalilla, jossa on mukana tukku NHL:n ykköskierroksen varauksia. Joukkueen suurin tähti on 193-senttinen keskushyökkääjä Kirby Dach, joka pelasi viime kaudella jo yli 60 NHL-ottelua.

Kivenkova materiaali ei tarkoita automaattisesti menestystä, mutta kun huomioon otetaan helpompi lohko, kisojen paras materiaali, kotietu sekä vastustajiaan pidempi MM-leiri, niin lähtökohdat ovat ainakin kunnossa.

KATSO TÄSTÄ: Kanadan kokoonpano

2. Venäjä

Karjala-turnauksessa aikuisia mielinmäärin pyörittänyt Venäjän U20-joukkue on Kanadan suurin haastaja. Venäjä saa jalkeille kivenkovan joukkueen, jossa on valtava määrä yksilötaitoa ja vähän heikkoja kohtia. Joukkueesta tarkkailuun kannattaa ottaa muun muassa huippulupaava maalivahti Jaroslav Askarov sekä Karjala-turnauksen pistepörssin voittaja Vasili Podkolzin.

KATSO TÄSTÄ: Venäjän kokoonpano

3. Yhdysvallat

Yhdysvallat koki MM-kisojen alla kovan menetyksen, kun Toronto Maple Leafs ei päästänyt Nick Robertsonia kisakoneeseen. Siitäkin huolimatta yhdysvaltalaisilla on jalkeilla tuttuun tapaan yksi kisojen vahvimmista joukkueista. Jos yksilöitä täytyy nostaa esiin, niin Cole Caufield on ikäluokkansa parhaimpia maalintekijöitä ja isokokoinen Spencer Knight harvoja maalivahteja, joka on varattu NHL:ään ykköskierroksella.

KATSO TÄSTÄ: Yhdysvaltojen kokoonpano

MM-kisasuosikkien suurimmat haastajat: Suomi ja Ruotsi.