Neljä näkemystä, kolme tyrmäystä: Uusi kypärä lytättiin totaalisesti, Pelicans-tykiltä painavia argumentteja: “Aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä”

© Kuva: Taneli Niinimäki

LAHTI. Liigan kovakuntoiset, syksyn yllättäjiin lukeutuvat Pelicans ja TPS joutuivat keskiviikkona eräänlaisiksi koekaniineiksi sarjan uuden säännön, akvaariokypärien kanssa.

Pelicansin 3-2-jatkoaikavoittoon päättynyttä ottelua seuraamalla kävi selväksi se, että näkyvyyttä heikentävät kypärät johtivat ajoittain erikoisiin kiekon menetyksiin tai reisille menneisiin syöttöihin.

Isäntien hyökkääjä Ryan Lasch, maalivahti Patrik Bartosak ja päävalmentaja Tommi Niemelä sekä vieraiden hyökkääjä Markus Nurmi antoivat kukin näkemyksensä uudesta potasta.

– Yhteenvetona, kuplavisiiri aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä pelaajille! Se rajoitti pelaajien näkökenttää ja peliin valmistumista jatkuvasti keskiviikkoiltana, TPS:n reppuun tehot 1+1=2 upottanut Lasch twiittasi.

– Jokaisen joukkueen pelaaja on tehnyt hämmästyttävän hienoa työtä yrittäessään pysyä suojassa koronavirusaikana. Kuplavisiiri ei ole tie pelastukseen.

Maalivahti Bartosak, jonka elämää kypäräuudistus ei muuttanut niin paljon kuin kenttäpelaajien, oli Laschin kanssa täysin samaa mieltä.

Jos Lasch ja Bartosak lyttäsivät kypärän, niin aina hymyilevä ja jokaikiseen asiaan hyvällä, tai ainakin vähemmän negatiivisesti suhtautuva Niemelä ei ollut ihan samoilla linjoilla.

– Kyllä näkyi, että välillä kiekko hukkui, mutta se on sama kummallekin osapuolelle. Se on tottumiskysymys. En näe, että maskista kannattaa puhua liikaa. Tuo on vaan yksi asia tätä. Sitten kun tulee se päivä, ettei tarvitse enää pitää, niin otetaan se pois! luotsi sanoi pelin jälkeen Isku Areenassa.

TPS-leiristä kypäräkysymyksen otanta oli yksi pelaaja. Vieraiden 2-2-maalin alustanut hyökkääjä Nurmi ei ihan syttynyt uudelle, kummallisen näköiselle häkkyrälle.

– Ihan rehellisesti, en mä tykännyt. Ei oo ihan omaan mieleen. Mutta ei siitä eroon pääse ainakaan hetkeen, pakko pelata sitten sillä, leijonahyökkääjä kuittasi.

Kauden 20. pelinsä pelannut Pelicans keikkuu Liigassa sensaatiomaisesti kolmantena 37 pisteellä, TPS on sekin komeasti vitosena 32 pisteen turvin.