Teuvo Teräväisen taannoinen treidi kauhistuttaa yhä – ”Minkä hinnan he maksoivatkaan luopuakseen floppihyökkääjästään!”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen on noussut neljän seurassa viettämänsä kauden aikana joukkueensa tärkeimpien pelaajien joukkoon.

26-vuotiaan helsinkiläisen nykyinen treidiarvo listattiin The Athleticin tuoreessa artikkelissa kaikista NHL-pelaajista 41. sijalle.

– Teräväinen tekee vähän kaikkea. Hän on riittävän hyvä iskemään 20 maalia kaudessa ja on pelannut kaksi viime kautta lähes piste per peli -tahdilla. Hän pelaa 40 prosenttia jääajastaan sarjan ehdottomia eliittipelaajia vastaan. Teräväinen tappaa jäähyjä ja pelaa ylivoimaa, minkä lisäksi hän pelaa ryöstösopimuksella vielä neljän kauden ajan, The Athletic kommentoi nostaen esille Teräväisen nykytasoon nähden varsin edullisen 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan.

– Minkä hinnan Chicago maksoikaan päästäkseen eroon Bryan Bickellin sopimuksesta vuonna 2016, mediajätti päivittelee lopuksi.

Viime kaudella 68 runkosarjapelissä 63 (15+48) tehopistettä takonut Teräväinen saapui Hurricaneesiin kesällä 2016 treidissä, jonka avulla palkkakatto-ongelmissa ollut Blackhawks hankkiutui eroon tuolloin ylipalkkaisen Bickellin sopimuksesta.

Oman uransa loukkaantumisten vuoksi vain yhdentoista Hurricanesissa pelatun ottelun jälkeen lopettanut Bickell treidattiin yhdessä Teräväisen kanssa Hurricanesiin vaihdossa 2. ja 3. kierroksen varausoikeuksiin. Kyseinen treidi on sittemmin osoittautunut Hurricanesille lottovoitoksi.