Kansainvälinen Jääkiekkoliitto tiedotti sähköpostitse jakoon laitetussa tiedotteessa, että alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuvassa Saksan joukkueessa on todettu peräti kahdeksalla pelaajalla koronavirustartunta. Lisäksi Ruotsin nuorten joukkueen kahdella jäsenellä on todettu tartunta.

Tiedotteessa kerrottiin, että Saksan joukkue on karanteenissa jouluaattoon asti. Ruotsi selviää siitä 21. päivä kuluvaa kuuta. Harjoitusotteluiden ohjelma tulee menemään jollain tavalla uusiksi.

– Tapahtuman lääketieteellinen ryhmä ja johtoryhmä varmistavat, että sairastuneet henkilöt saavat tarvitsemansa hoidon. Ensisijainen tavoitteemme on yksilöiden terveys. Pyrimme varmistamaan sen, että eristämme tartuntatapaukset, jotta koko yhteisön ja tapahtuman turvallisuus on taattu, tiedotteessa painotettiin.

– Tarkotuksenamme oli saada pelaajat ja henkilökunta turnauskuplaan mahdollisimman aikaisin, jotta voimme laittaa kaikki positiiviset tapaukset eristyksiin.

Muut maat pääsevät karanteenista, jahka kaikki testitulokset on vahvistettu.

Edmontonin kuplassa on tehty kaikkiaan 2 000 testiä turnauksen pelaajille, joukkueiden muille jäsenille ja turnauksen toimitsijoille.

Jokaiselle joukkueelle ja turnaushenkilökunnalle tehdään vastakin päivittäin COVID-19-testejä.

Saksan ja Nuorten Leijonien on tarkoitus avata MM-urakka tapaninpäivänyönä.