Joonas Donskoille kyseenalaista kunniaa – sopimus rankattiin Coloradon huonoimmaksi

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi sai varsin kyseenalaisen huomionosoituksen mediajätti ESPN:n arvioidessa jokaisen NHL-seuran parhaat ja huonoimmat pelaajasopimukset.

28-vuotias raahelainen pestattiin NHL:n kärkiseuroihin lukeutuvaan Avalancheen kesällä 2019 rahakkaalla, neljän vuoden ja 15,6 miljoonan dollarin sopimuksella. 3,9 miljoonan taalan vuosipalkkaan nähden Donskoin avauskausi seurassa menikin hieman alakanttiin (65 peliä tehoin 16+17=33).

ESPN:n arviota pehmentää tosin se, ettei suomalaisen sopimusta lytätä täysin ala-arvoiseksi järkeviä sopimuksia tehneen Avalanchen riveissä.

– Tämä ei ole huono sopimus, mutta Joe Sakicin hyvin rakennetusta nipusta on lähes mahdoton löytää huonoa sopimusta. Avalanche etsi ennen viime kautta epätoivoisesti vahvistusta maalinteko-osastolleen ykkösketjun taakse, ja seura kenties maksoi Donskoista hieman ylihintaan vapailla markkinoilla.

– Jälleen kerran, kyseessä ei ole kammosopimus, muttei myöskään loistelias diili 33 pistettä kolmosketjun laidalla iskeneelle pelaajalle. Vaikka Avalanchen ei ole tarvinnut viime aikoina murehtia palkkakattonsa suhteen, heidän on silti kiinnitettävä Cale Makar ja Gabriel Landeskog jatkosopimuksen alle viimeistään tulevana kesänä. Lisäksi seuran on todennäköisesti satsattava myös maalivahtiin, ESPN näkee.