Tampereen Ilves tiedotti maanantaina, että seuran tähtipelaajat Arttu Ruotsalainen ja Lassi Thomson matkaavat omien NHL-seurojensa harjoitusleirille.

Erityisesti Ruotsalaisen lähtö on iso kolaus Ilvekselle. Buffalo Sabresin 23-vuotias keskushyökkääjä takoi 19 Liiga-ottelussa hurjat 16 maalia ja 27 tehopistettä. Näillä tehoilla irtosi Liigan maali- ja pistepörssin kärkipaikka.

– Arttu Ruotsalaisen alkukausi oli upea – hän osoitti kuuluvansa Liigan ehdottomaan eliittiin pelin kaikilla osa-alueilla. Hänen pelinsä on kehittynyt vuosi vuodelta valtavasti. Olimme erittäin onnellisia siitä, että Arttu halusi pelata Ilveksen paidassa ja tuoda panoksensa joukkueeseemme vielä tämänkin alkukauden aikana. Kiitämme Area näistä Ilves-vuosista ja toivotamme hänelle onnea Pohjois-Amerikkaan seuraaviin haasteisiin, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kertoi tiedotteessa.

20-vuotias Thomson pelasi Ilveksen riveissä 18 ottelua pistein 0+2. Ottawa Senatorsin sopimuspelaaja kellotti keskimäärin 11 minuuttia ja 37 sekuntia peliaikaa ottelua kohden.