Hurja arvio! Miro Heiskanen listattiin vaihtoarvoltaan NHL:n arvokkaimmaksi puolustajaksi – tässä perustelut

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsissa kaksi kautta pelannut Miro Heiskanen on tällä hetkellä vaihtoarvoltaan NHL:n kallein puolustaja, arvioi The Athletic.

Mediajätti rankkaa 21-vuotiaan suomalaisen trade valuen koko NHL:n kahdeksannelle sijalle – ja puolustajien ykköspaikalle! Varsinkin yksi seikka tekee sivuston arvioissa eron toiseen nuoreen huippupuolustajaan, Colorado Avalanchen Cale Makariin.

– Heiskanen saa pienen edun Makariin yhdestä syystä: hän on kaksikosta yli vuoden nuorempi. Kyllä, kaikki mitä näitte viime kaudella tuli pelaajalta, joka täytti 21 vuotta vasta heinäkuussa. Ja jo tähän mennessä olemme nähneet häneltä yhden parhaista puolustajien pelaamista pudotuspeleistä miesmuistiin: 26 pistettä 27 ottelussa 26 minuutin keskimääräisellä jääajalla. Stars voitti maalit 24-14 Heiskasen ollessa jäällä viidellä viittä vastaan, The Athleticin Jonas Siegel perustelee.

– Norris-kilpailun luulisi olevan melko veristä seuraavan vuosikymmenen aikana. Kuten Rasmus Dahlin, Quinn Hughes ja Makar, Heiskanenkin aloittaa nyt tulokassopimuksensa viimeisen kauden.

– Muistatko vielä kesän 2017 varaustilaisuuden? Heiskanen, Makar ja Elias Pettersson menivät sijoilta 3,4 ja 5. Ja ne kaksi kärkipelaajaa? Nico Hischier ja Nolan Patrick! Hyviä pelaajia, mutta eivät loistavia kuten edellä mainittu kolmikko, Siegel muistuttaa.