Voiko tämä väite pitää paikkansa? TSN:ltä huima näkemys Patrik Laineen tuntemuksista

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsissä viiden kauden ajan 305 runkosarjan pelissä ja päälle kolmena eri ”keväänä” 24 pudotuspeliottelussa hyökänneen Patrik Laineen tulevaisuus on auki. Pelaajan mahdollinen seuran vaihtaminen on ollut kuuma peruna pitkin viikkoja.

Pohjoisamerikkalaismedia TSN kirjoitti suomalaistykistä äskettäin sinänsä karun kuuloista tekstiä. NHL:ssä kaikkiaan 146 maalia ja 117 syöttöpinnaa napsineen Laineen ja Jetsin välit ovat kuulemma kinkkiset.

Jos seuraava väite pitää paikkansa, on suomalaisen menneisyyden suhteen jossiteltavien asioiden lista pitkä kuin nälkävuosi.

– Laine ei ole ollut missään vaiheessa täysin tytyyväinen peluuttamiseensa.

Suomalaisen arki on ollut pääasiassa ilotulista, vaikka toisinaan hän on myös tarponut vaikeuksissa – kuten jokainen ammattilaiskiekkoilija.

Lähteen mukaan Jets on pelaajistonsa suhteen keskitasoa.

– Päävalmentaja Paul Maurice ei näyttäisi luottavan Laineeseen ihan satasella. Se johtunee enimmäkseen Laineen kiekottoman pelaamisen puutteista. Lisäksi Jetsin puolustustilastot ovat surkeat silloin, kun Laine on jäällä.

22-vuotiaan nuorten maailmanmestarin, MM-hopeamitalistin ja Suomen mestarin sopimus Jetsin kanssa päättyy alkavaan kauteen.