Leijonien ensikertalaisiin tulevassa Karjala-turnauksessa kuuluu Lukon maalivahti Oskari Setänen.

Vahvan alkukauden raumalaisten maalilla pelannut 26-vuotias Setänen lupaa tuoda Leijoniin omia vahvuuksiaan.

– No uskon, että tolleen teknisesti aika perusjuttuja; hyvää liikkumista, hyvää pelinlukua ja sijoittumista. Yritän pelata suht rauhallisesti, se tuo joukkueelle yleensä sellaista turvaa. Ja tietysti jos sellainen paikka tulee että täytyy jotain ihmetemppuja tehdä, niin toivottavasti niitä sitten pystyy tehdä, sitähän ei toki pysty itse päättämään että onnistuuko ne vai ei. Yritän kuitenkin tuoda omasta tekemisestä parasta mitä löytyy, Setänen toteaa Jääkiekkoliiton nettisivulla.

Setänen myöntää, ettei ole se joukkueen hiljaisin ja rauhallisin.

– Varmaan off the ice olen aika värikäs ja eläväinen persoona, tykkään olla äänessä kopissa ja myös jäällä. Että kyllä mä olen ehkä sellanen hauskuuttaja-luonne ja värittelijä, ja kai se sitten jollain tavalla siirtyy myös jäälle, Setänen kertoo.

Ikä on tuonut tiettyä rauhallisuutta Setäsen otteisiin, mutta ei kuitenkaan vienyt veskarin persoonallisuutta.

– Kyllä mä tykkään, että on siellä jäälläkin sellainen pieni show-elementti siinä pelissä jollain tapaa mukana. Nyt on kyllä ehkä iän myötä yrittänyt jättää sitä vähän pienemmälle, ja yrittää keskittyä perusasioihin ja ehkä iän myötä on muutenkin vähän rauhoittunut. Mutta kyllä tuolla jäällä, niin kuin perusluonteessakin, elää sellainen raikulipoika tietyllä tavalla, Setänen vakuuttaa.

Leijonien urakka Karjala-turnauksessa alkaa torstaina ottelulla Venäjää vastaan.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto