Toistaiseksi ainoa kiekkoseura Suomessa: KalPa tiedottaa merkittävästä uudistuksesta

© Kuva: Ilari Isotalo

KalPa tiedottaa nettisivullaan, että se on julkaissut ensimmäisenä suomalaisena kiekkoseurana oman Code of Conduct eli eettisen ohjeistonsa.

Eettisen ohjeiston taustana on tiedotteen mukaan luoda kaikille Liiga-seuran taustayhtiö KalPa Hockey Oy:ssä työskenteleville pelisäännöt siitä, millainen on seuran tapa toimia, ja mikä on sallittua ja mikä ei. Ohjeisto koskee tiedotteen mukaan osittain myös organisaation yhteistyökumppaneita.

– Olemme tehneet jo aiemmin laajaa yhteiskuntavastuutyötä ja parin viime vuoden ajan aktivoituneet omaa toimintaamme koskevissa ympäristövastuukysymyksissä. Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja koemme että nyt on hyvä aika tuoda meille tärkeitä asioita selkeämmin esille ja siten sitoutua entistä vahvemmin omiin arvovalintoihimme, toteaa KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

KalPa Code of Conduct sisältää kaikkiaan kymmenen kohtaa ja toimintaohjeita löytyy esimerkiksi siitä, kuinka seuralaisten odotetaan toimivan suhteessa ympäristöön, ihmisoikeuksiin tai työturvallisuuteen liittyen.​​​​​​​ Urheiluliiketoimintaan liittyen mukana on myös omat lausekkeet vedonlyöntiin ja dopingiin liittyen.

KalPa Code of Conduct löytyy kokonaisuudessaan seuran nettisivulta täältä.