Tiesitkö? Aleksandr Ovetshkin yritettiin kaapata toiseen NHL-seuraan – jättimäinen tarjous jäi pöydälle

© Kuva: Getty Images

Sidney Crosbyn ohella sukupolvensa parhaaksi jääkiekkoilijaksi noussut Aleksandr Ovetshkin on edustanut koko 16-vuotisen NHL-uransa ajan Washington Capitalsia.

Sport24-sivusto paljastaa nyt Montreal Canadiensin yrittäneen kaapata megatähden riveihinsä kesällä 2007, jolloin venäläisen tulokassopimus Capitalsin kanssa umpeutui. Capitals tarjosi 206 ottelussa 250 pistettä siihen mennessä iskeneelle Ovetshkinille viiden vuoden ja 37,5 miljoonan dollarin arvoista sopimusta, joka ei riittänyt alkuunkaan tuolloin agentilleen potkut antaneelle tähdelle.

Tuossa vaiheessa kuvioon mukaan astunut Canadiens oli valmis kiinnittämään venäläistähden 15-vuotisella ja 120 miljoonan dollarin arvoisella jättisopimuksella. Seura olisi ollut valmis antamaan Capitalsille vaihdossa ”mitä tahansa” maalivahti Carey Pricea lukuunottamatta.

Capitalsin oli Montrealin tarjouksen myötä pakko lyödä pöytään jättimäinen tarjous, ja se kiinnittikin Ovetshkinin lopulta 13-vuotisella ja 124 miljoonan dollarin arvoisella jättipahvilla.

Jättisatsaus osoittautui lopulta onnistuneeksi, sillä venäläinen on takonut Capitals-urallaan pelaamissaan 1152 runkosarjapelissä tehot 706+572=1278. Capitals on voittanut Ovetshkinin johdolla yhden Stanley Cupin samalla kun venäläistykki on vienyt nimiinsä uskomattomat yhdeksän NHL:n runkosarjan parhaalle maalintekijälle ojennettavaa Maurice Richard -pystiä.

Ovetshkinin nykyinen jättisopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.

LUE MYÖS: Hurja arvio! Yllättävä NHL-supertähti joutumassa siirtonappulaksi? ”Ennemmin hän kuin Taylor Hall”