The Athletic -lehden asiantuntija Dom Luszczyszyn julkaissut kattavan arvion NHL:n kymmenestä huonoimmasta sopimuksesta.

NHL:n huonoimmaksi sopimukseksi valikoitui Los Angeles Kingsin tähtipuolustajan Drew Doughtyn 11 miljoonan dollarin palkan takaava diili, joka päättyy vasta kesällä 2027.

Luszczyszynin mukaan Doughtyn esitykset ovat hiipuneet pahasti hänen NHL-uransa parhaista vuosistaan. Kanadalaistähti voitti vielä vuonna 2016 NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon.

– Doughty ei vain yksinkertaisesti enää puske joukkuettaan eteenpäin. Jotkut väittävät, että hänen ympärillään oleva joukkue on surkea – joka on ihan aiheellinen väite – mutta, osasyy Kingsin huonouteen on se, että heidän parhaat pelaajansa eivät näytä enää parhailta pelaajilta jäällä, Luszczyszyn kirjoittaa.

Doughtyn pistetahti on hiipunut pahasti viime vuosina. 30-vuotias kanadalaispakki kirjasi viime kaudella 67 ottelussa odotuksiin nähden vaatimattomat tehopisteet 7+28=35. Hänen tehotilastonsa oli pakkasella -16.

– Tämä on nyt toinen peräkkäinen kausi, kun Doughty ei ole pelannut kuin kärkiparin puolustaja. On jo aiheellista miettiä, että pelaako hän enää koskaan niin. Se mikä tekee hänen sopimuksestaan NHL:n huonoimman, ei ole edes se, että hänen ei enää odoteta enää olevan NHL:n kärkiparin puolustaja – tai selkeä ykkösvaihtoehto – vaan se, että hänelle maksetaan kuin NHL:n parhaalle puolustajalle, Luszczyszyn tilittää.

The Athleticin listauksessa Doughtyn takaa toiselta sijalta löytyi San Jose Sharksin puolustaja Marc-Edouard Vlasic, joka nettoaa kuusivuotisella sopimuksellaan seitsemän miljoonan dollarin jättipalkkaa.

Kolmannelle sijalle valittiin Buffalo Sabresin taiturihyökkääjä Jeff Skinner, joka tienaa seitsenvuotisella paperillaan yhdeksän miljoonan dollarin palkkaa.