Tappara-vahti ei peräänny kohua herättäneestä koronaviruslausunnostaan: ”Minulla on mielipiteeni”

© Kuva: Juha Tamminen

Tshekin maajoukkuetta torstaina käynnistyvässä Karjala-turnauksessa edustava Tappara-maalivahti Dominik Hrachovina on jo ehtinyt aiheuttaa kotimaassaan kohun vähättelevillä lausunnoillaan koronaviruksesta.

– Siitä puhutaan päivittäin, teatterista, jonka media on keksinyt. Onneksi tilanne on Suomessa normaali. Luojan kiitos en ole Tshekissä, eikä minun tarvitse käsitellä kaikkea mitä siellä tapahtuu, Hrachovina täräytti Tshekin maajoukkueen etäyhteydellä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa iSport.cz-sivuston mukaan.

Puheet eivät miellyttäneet veskarin kotimaassa, sillä koronavirustartuntoja maailmanlaajuisesti tilastoivan Worldometer-sivuston mukaan noin 10,7 miljoonan asukkaan Tshekissä oli torstaiaamuun mennessä todettu jo yli 378 000 koronavirustartuntaa ja yli 4100 viruksesta johtuvaa kuolemaa.

Tshekin jääkiekkoliitto irtisanoutui Hrachovinan lausunnoista nettisivullaan julkaisemallaan tiedotteella.

– Kunnioitamme jokaisen oikeutta vapaasti ilmaista mielipiteensä, mutta tässä tapauksessa olemme olennaisesti eri mieltä. Olemme tietoisia pandemiatilanteen riskeistä ja vakavuudesta. Kunnioitamme ja tuemme täysin toimenpiteitä joilla estetään taudin leviäminen, tiedotteessa todetaan.

Myös Hrachovinan annettiin kommentoida tiedotteessa aiempia sanomisiaan vielä uudemman kerran, mutta viesti ei ollut muuttunut.

– Minulla on mielipiteeni. Olen pahoillani tavasta jolla ilmaisin ne, varsinkin tilanteessa, jossa me haluamme keskittyä voittamaan turnauksen, Hrachovina toteaa.

Tshekki kohtaa Karjala-turnauksen avausottelussaan Ruotsin. Kiekko putoaa Helsingissä jäähän torstaina kello 14.30.