Suorastaan hävytöntä! Leijonistakin tuttu kaksikko dominoi keskenään KHL:n pistepörssiä

© Kuva: www.hawk.ru

KHL:ssä pelaavaa suomalaiskaksikkoa Jori Lehterä (arkistokuvassa) – Teemu Hartikainen ei voi olla hehkuttamatta liikaa. Spartak Moskovan ja Salavat Ufan hyökkääjät miehittävät sarjan pistepörssin kahta ensimmäistä sijaa ennen lauantain kierrosta.

Leijonista tutut veijarit ovat iskeneet tiskiin syksyllä kovia tehoja. Lehterän saldo on massiivinen 5+24=29 ja Hartikaisen selvästi tasaisempi 14+14=28. Lehterä on ennen lauantaita ainoa pelaaja koko sarjassa, joka on yltänyt yli 20 syöttöpinnaan. Dinamo Minskin Ryan Spooner on napsinut ennen viikonloppua 19 maaliin johtanutta syöttöä.

Suomalaisten häikäisevän vireen täydentää Hartikaisen joukkuekaveri Markus Granlundin tehoilu: Pisteet 10+14=24 oikeuttavat pörssin seitsemänteen sijaan.

KHL:ssä pelataan lauantaina kaikkiaan viiden ottelun kierros. Jekaterinburg ja Nizhni Novgorod korkkasivat päivän vauhtiin jo kello 13.30, Jokerit puolestaan hyppää askiin kello 16 alkaen HK Sotshia vastaan.

Helsinkiläislauma keikkuu läntisessä konferenssissa vasta yhdeksännellä sijalla, mutta esimerkiksi kaksi pinnaa edellä oleva HK Vitjaz on pelannut peräti seitsemän ottelua enemmän.