MTV Urheilu kirjoitti taannoin, että Kasperi Kapanen olisi neuvotellut liigasopimuksesta KalPan kanssa. Pelaajan oli huhuiltu tulevan lainalle Kuopioon uuden NHL-kauden alkuun asti ja myös KalPasta vahvistettiin väitteet.

Myöhemmin kävi selväksi, että 24-vuotiaan suomalaishyökkääjän lainasopimusneuvottelut kaatuivat liian korkeaksi pompanneen vakuutuksen hintaan. Asiasta kirjoitti Savon Sanomat.

Nyt pelaajan suunnasta on valunut taas uutta tietoa. Nuorten maailmanmestari ei suuntaa KalPaan, vaan NHL-joukkueensa, eli Pittsburgh Penguinsin ykköskenttään maailmantähti Sidney Crosbyn rinnalle. Tästä asiasta kertoo Pensin päävalmentaja Mike Sullivan The Scoop -podcastissa.

Hänen mukaan Kapanen täydentää kokonaisuutta yhdessä Crosbyn ja kolmannen lenkki Jake Guentzelin kanssa.

– Ja hän tuo ulottuvuutta nopeudellaan, Kapanen on osoittanut taitonsa viimeistellä.

Kapanen on latonut parhaimmillaan 20 maalia runkosarjaan, tosin aiemman seuran Toronto Maple Leafsin paidassa. Nuorille Leijonille maailmanmestaruuden aikoinaan jatkoerämaalilla ratkaissut hyökkääjä on paiskinut 202 runkosarjapelissä tehot 41+49=90 (+6). 25 pudotuspeliottelun saldo on 4+3=7 (-8).

– Hänen nopeus on huikeaa luokkaa ja lisäksi Kapanen on hyvän kokoinen, Sullivan sanoi Kapasesta, jonka varressa on pituutta 185 senttiä ja 88 kiloa jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan.