Alla raju loukkaantuminen: NHL-taituri käyttänyt pitkän tauon hyväkseen – ”Jos pelit olisivat nyt käynnissä…”

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharks-hyökkääjä Tomas Hertlin viime NHL-kausi päättyi ikävällä tavalla jo tammikuun lopulla, kun 27-vuotias tshekki loukkasi polvensa eturistisiteen ottelussa Vancouver Canucksia vastaan.

Vamma jouduttiin lopulta operoimaan ja Hertlin kausi päättyi jo ennen tulevaa koronakevättä. Hän ehti pelata sesongilla 48 ottelua tehoin 16+20=36.

Pelejä jäi väliin vain 18 kappaletta, kun Sharks ei selviytynyt NHL:n syksyn kuplapudotuspeleihin, joten Hertlillä on ollut hyvin aikaa kuntoutumiseen.

– Itseasiassa aloitin luistelun jo elokuussa, kun olin kotona Tshekissä ja nyt käymme luistelemassa täällä (San Josessa) kolmesti viikossa ja polvi tuntuu hyvältä. Jos pelit olisivat nyt käynnissä, olen varma että olisin jo pelikunnossa, Hertl vakuuttaa The Athleticille ja jatkaa:

– On kuitenkin mahtavaa, että minulla on edelleen aikaa päästä vieläkin vahvempaan kuntoon ja varmistaa että kaikki on valmista kauden alkaessa.

NHL-kauden on viimeisimpien tietojen mukaan tarkoitus alkaa 1.tammikuuta ja Sharks-GM Doug Wilson kertoi lokakuussa Hertlin olevan yksi niistä pelaajista, jonka odotetaan paikkaavan Toronto Maple Leafsiin siirtyneen seuralegenda Joe Thorntonin jättämää aukkoa.

– Tomas Hertl, Timo Meier, Kevin Labanc, nyt on heidän aikansa. Heidän on astuttava seuraavalle tasolle, Wilson totesi.