HELSINKI. Vaikka Leijonien Karjala-turnauksen urakka Helsingissä jatkui 0-2-tappiolla Tsekkiä vastaan, nousi sinivalkoisista esille muutama pirteä yksilö. Suurin tähti lauantaina oli maajoukkuedebyytin tehnyt Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi. Pesäpallotaustainen torjuja otti 29 koppia, ja piti Leijonia pystyssä loppusummeriin asti.

Jukurienkin kenties ykköstähti joutui urakoimaan pelissä suhteellisen oudolla tavalla. Avauserässä Rajaniemi otti 12 ja toisessa 13 torjuntaa, mutta Suomen hallitsemassa päätöserässä koppeja kirjattiin enää neljä kappaletta.

– Vireeseen pitää löytää keinot, pelaaja sanoo ensiksi viitaten päätöserän pieneen torjuntamäärän, ja sitä kautta kenties vaikeaan erään.

– Mutta se on selvää, että kahden maalin johdossa kaveri pystyy laskemaan. Niiden ei tarvitse maalia tehdä. Mun mielestä me pystyttiin kolmannessa erässä nostaa hyökkäyspeliä ja saatiin painetta.

Maajoukkuepaidan pukeminen herättää Rajaniemen mielissä varsin luonnollisia fiiliksiä.

– Tosi hienot fiilikset tietenkin! Pikkupojan unelma ollut aina, ylpeänä (ollaan). Hienoja hetkiä, yritin nauttia jokaisesta sekunnista jäällä.

Vaikka Leijonat kyntää pisteettömänä turnausjumbona, ei Jukurien torjuja paina päätänsä puskaan.

– Oli tarjolla vauhdikasta lätkää. Mun mielestä molemmat puolusti tiiviisti. Kaveri pelasi hyvin, ja kaverin veskarikin pelasi hyvin, Rajaniemi kehuu viitaten Tapparan tsekkiläistorjuja Dominik Hrachovinaan.

– Mun mielestä oli hyvää peliä molemmilta.