Patrik Laineen tilanteessa uusi käänne! NHL-toimittaja: ”Se on molempien osapuolten intresseissä”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ympärillä kauden jälkeen kuumana velloneet siirtohuhut ovat rauhoittuneet viimeisten viikkojen aikana.

Kanadalaisen mediajätti Sportsnetin NHL-toimittaja Ken Wieben arvion mukaan suomalainen on ilman ilmeitä jatkamassa Jetsissä ainakin kuluvan kauden ajan.

Wiebe muistuttaa Jetsin eläneen siirtorintamalla hiljaiseloa käytännössä koko offseasonin ajan, eikä Laineen kohdalla liene odotettavissa muutosta nykyisessä palkkakattotilanteessa, jossa useat potentiaaliset ottajat tuskailevat tukalan pelaajabudjettinsa kanssa.

– Ellei Jets ei saa tulevien viikkojen aikana tarjousta, on täysin mahdollista, että Laine ilmoittautuu Jetsin harjoitusleirille ja pelaa seurassa sopimuksensa viimeisen vuoden, Wiebe arvioi.

Laineen palkkakaton alle laskettava cap hit -lukema on tulevan kauden osalta 6,75 miljoonaa dollaria, joskin miehen todellinen vuosipalkka nousee nykyisen sopimuksen toisella kaudella 7,5 miljoonaan taalaan.

– Molempien osapuolten intresseissä olisi se, että Laine pelaisi hyvän kauden, mikä auttaisi samalla pelaajaa hilaamaan arvoaan ylöspäin seuraavaa sopimusta ajatellen. Samaan aikaan seura haluaa nähdä Laineen vaihtoarvon nousevan, Wiebe järkeilee.

22-vuotias Laine nettosi viime kaudella pelaamissaan 68 ottelussa komeat 63 (28+35) tehopinnaa.