Olli Juolevi on NHL-varausvuotensa melkoinen kummajainen: Hurja ero vanhaan joukkuekaveriin!

© Kuva: Getty Images

Urallaan lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Vancouver Canucks-puolustaja Olli Juolevi pääsi vihdoin debytoimaan NHL:ssä tämänvuotisissa pudotuspeleissä, kun tilille kertyi yksi ottelu jatkopelien karsintakierroksella.

Juolevi on Canucksin ykköskierroksen varaus kesän 2016 NHL-draftista numerolla viisi ja on oman vuosikertansa 17:sta ensimmäisenä varatusta pelaajasta ainoa joka ei ole kirjauttanut vielä peliäkään NHL:n runkosarjassa.

Vertailun vuoksi esimerkiksi 22-vuotiaan suomalaisen joukkuekaveri juniorisarja OHL:n London Knightsista kaudelta 2015-16, nykyinen Calgary Flames-hyökkääjä Matthew Tkachuk, on pelannut tarunhohtoisessa jo 293 runkosarjakamppailua.

Juolevi vietti syksyllä kuusi viikkoa Canucksin mukana Edmontonin pudotuspelikuplassa ja kokee vihdoin olevansa osa joukkuetta.

– Ajan viettäminen joukkueen kanssa, se että sai vain olla jätkien kanssa ja oppia tuntemaan heitä, se on iso osa (NHL-)pelaajaksi tulemisessa, Juolevi toteaa Sportsnetille ja jatkaa:

– Sitä tuntee enemmän kavereita ja he voivat luottaa sinuun ja näkevät, että pystyt pelaamaan heidän kanssaan. Uskon että koko aika kuplassa teki todella hyvää.

Juolevin kausi sujui muuten AHL:n Utica Cometsissa, jossa 45 ottelussa syntyi 25 (2+23) tehopistettä.