NHL:ssä nähdään pitkästä aikaa suomalainen Calder-voittaja? Tässä viisi ennakkosuosikkia vuoden tulokkaaksi

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikassa valmistaudutaan jo kovalla vauhdilla tulevaan kiekkokauteen. Parhaassa skenaariossa NHL voisi alkaa jo tammikuussa.

Ensi kautta koskien NHL-toimittaja Eric Duhatschek vastaili The Athleticin artikkelissaan kiekkofanien kysymyksiin. Yksi kysymyksistä koski parhaan tulokkaan Calder Trophya. Ketkä ovat ennakkosuosikkeja halutun pystin voittoon?

– Minun mielestäni ennakkosuosikki on maalivahti Igor Shesterkin New York Rangersista, joka voitti kymmenen pelaamistaan 12 ottelusta viime kaudella ja on nyt ykkösvahti, kun Henrik Lundqvist siirtyi Washington Capitalsiin, Duhatschek kirjoittaa.

– Sen jälkeen sanoisin Kirill Kaprizov (Minnesota), Ilja Sorokin (Islanders), Juuso Välimäki (Calgary) ja Samuel Fagemo (Los Angeles).

Viime kauden loukkaantumisen takia pelaamatta ollut Välimäki hakee tällä hetkellä pelituntumaa Liigasta. 17 ottelussa hän on tehnyt tehot 2+15=17.

22-vuotias Välimäki pelasi 24 ottelua Calgary-paidassa kaudella 2018-19. Hänet lasketaan nipinnapin tulokkaaksi, kun rajana on 25 pelattua NHL-ottelua.