Murtautuuko Liigan supertähti NHL:ään? Suomalaisluotsilta isoja ylistyssanoja: ”Hän on uskomaton”

© Kuva: Getty Images

Ilveksessä viime vuodet ykkösmaalivahtina toiminut Lukas Dostal jahtaa seuraavaksi NHL-pelipaikkaa Anaheim Ducksin miehistöstä.

Vasta 20-vuotias maalivahti ehti pelaamaan Ilveksessä kolmella eri kaudella, joista toisella hänet valittiin koko sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Päävalmentaja Jouko Myrrän mukaan Dostalin lahjakkuus tuli välittömästi esille, kun hän liittyi joukkueeseen kesken kauden 2018-19.

– Ensimmäisestä päivästä ja pelistä lähtien Ilveksessä, hän on osoittanut kaikille, että hänessä on jotain erityistä. Hän harjoittelee ahkerasti, nauttii jääkiekosta ja lukee peliä hyvin. Hän on uskomaton ja antaa meille joka ilta mahdollisuuden voittaa, Myrrä kehui The Athleticin haastattelussa.

Tällä kaudella Dostal ehti esiintymään Ilveksen tolppien välissä 11 kamppailussa torjuntaprosentilla 94,10. Seuraavaksi hän taistelee NHL-leirillä Ducksin kakkosmaalivahdin paikasta. Ykkösvahdin viittaa kantaa John Gibson.