Liigan runkosarjan kärjessä majaileva Lukko viettää sunnuntaina (8.11.) vuosipäivää, kun seuran perustamisesta tulee kuluneeksi 84 vuotta.

Raumalaisseura tiedottaa nettisivullaan kunnioittavansa ja kiittävänsä vuosipäivänään kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat edesauttaneet ja mahdollistaneet seuran olemassaolon ja aktiivisen toiminnan.

Samalla myös Rauman Äijänsuon jäähallin edustalle pystytettyyn Timantteja, tähdenlentoja ja perinteitä -patsaaseen lisätään viisi uutta lukkolaista nimeä: Seppo Hurme, Tapio Juusela, Rauno Mokka, Pekka Rantanen ja Inga Helimo.

– Nämä henkilöt ovat olleet omalta osaltaan vaikuttamassa merkittävästi Lukko-perheen toimintaan. Arvostamme heidän työtään ja aikaansaannoksiaan valtavasti, toteaa Lukko ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Junnila.

Kunnian saavalta viisikolta löytyy runsaasti kokemusta Lukon taustalta.

Ainoana naisena tällä kertaa palkittava 92-vuotias Inga Helimo on todellinen rautarouva, sillä hän kertoo nähneensä Lukon jääkiekko-ottelun ensimmäistä kertaa jo 1947. Jäätyään leskeksi 80-luvulla hän säilytti vahvan siteensä Lukko-perheeseen ja on aina näihin päiviin asti ollut tuttu kasvo Äijänsuon jäähallissa sinikeltaisine huiveineen.

Helimon edesmennyt aviomies Oiva Helimo vaikutti aikoinaan vahvasti siihen, että jääkiekosta tuli seuran lippulaiva pian sotavuosien jälkeen.

Nimilaattojen julkistaminen tapahtuu lauantaina 14.marraskuuta ennen illan Lukko–Ässät-liigaottelua ja paikalla ovat kaikki viisi tunnustuksen saavaa henkilöä seuralaisineen.