Kasperi Kapasella täytettävänä isot saappaat Pittsburghissä – suomalaista verrataan NHL-supertähteen

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsissä ensi kaudella debytoivalla Kasperi Kapaselle on tarjolla iso rooli 2010-luvun menestysseuran kärkiketjuissa.

The Athleticin sisäpiiritoimittaja Josh Yohen mukaan Kapasta on tarkoitus peluuttaa myös Penguinsin ylivoimassa. Tarjolla olevat saappaat eivät totisesti ole helpot täytettäviksi.

– Kuka on viides mies ylivoimassa? GM Jim Rutherfordin mukaan Bryan Rust ja Kasperi Kapanen ovat taitopelaajina vahvoja vaihtoehtoja rooliin. Molemmat ovat kyvykkäitä laukojia ja kumpikin pelaa oikealta puolelta.

Toimittaja muistuttaa samaan hengenvetoon Penguinsin edellisvuosien ylivoimaspesialistien tasosta.

Phil Kesselin ja Patric Hörnqvistin menettäminen kahden vuoden sisällä ei auta asiaa. Penguinsin ylivoimapeli ei tule koskaan olemaan samalla tasolla nyt kun joukkueella ei ole Kesseliä rakentamassa peliä vasemmalla puolella. Hörnqvist puolestaan oli yksi sukupolvensa parhaita maalineduspelaajia. Et pysty korvaamaan näitä pelaajia hetkessä, Yohe maalailee uhkakuvia Penguinsin ylivoimapelin ylle.

Penguinsin ykkösylivoiman muut lenkit lienevät ensi kaudella tuttuun tapaan Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Jake Guentzel sekä Kris Letang.