Liigan menestyjälauma Kärpät on rypenyt sarjassa tänä syksynä poikkeuksellisen huolestuttavasti. Joukkue toki on Liigassa vitosena, kun se on kerännyt 13 pelistä 23 pinnaa.

Suhteellisen hyvän sarjataulukkosijoituksen taakse katsomalla kuitenkin paljastuu se, että joukkueen tekemisessä on lukuisia eri epäkohtia.

Esimerkiksi kauden kuudesta kotipelistä joukkue on kerännyt vain kahdeksan pinnaa – ja ne kotiotteluiden tulokset vasta huolta ovatkin herättäneet. Syksyllä KalPa voitti Oulussa 5-1, sitten Pelicans 2-1, SaiPakin haki pisteet luvuin 1-0. Lauantaina jysähti kunnolla, kun oman pelinsä kanssa tuskaillut HIFK jyräsi oululaiset jäähän luvuin 7-1.

Maajoukkuemiehet Otto Karvinen, Jesse Puljujärvi ja Libor Sulak sikailivat itsensä suihkuun. Mainittakoon Kärppien tilastoista epäkohdaksi lisäksi alivoima, joka on koko sarjan huonoimpia.

Kun HIFK-ottelun kohtalo, taas pisteetön kotipeli, oli lauantaina selvillä, räjähti oululaisjoukkueen Twitter-tili. Kansa on vihainen, huolissaan, ja niin edelleen.

– Voimme vahvistaa, että kaikki ovat löytäneet kotiin pelin jälkeen, Kärpät kirjoitti ironisesti omaan päivitykseen.

Oulun Kärpät

@OulunKarpatFi
Voimme vahvistaa, että kaikki ovat löytäneet kotiin pelin jälkeen.

RAPORTTI: karpat.fi/karpille-ruma-…

#Kärpät #Liiga

– Edes Tapparan häviö (Pelicansille 1-5) ei lohduta tämän illan hengettömän esityksen jälkeen, yksi ihminen kommentoi.

– (Päävalmentaja Mikko) Manner johdatti peliin, että tänään mennään arvojen mukaisesti. Nyt ei ihan mennyt. Lopputulos kertoo kaiken. Nyt katse eteenpäin ja suunta on vain yksi – ylöspäin.

Kansalaisten kommentit olivat aiemmassa ja oheisessa twiitissä.

Oulun Kärpät

@OulunKarpatFi
HIFK vie pisteet mennessään lukemin 1-7.

#Kärpät #Liiga

– 26 vuotta olen maksanut kahta kausikorttia, lienee oikeus antaa palautetta. Joukkue on täysin hengetön ja haluton. Kaikki nuoret lahjakkuudet pelaavat kuin rautakanki selässä. Surkeinta, mitä nähty vuosiin. Mikko Manner, eväät on syöty, häivy täältä, kiitos.

– Manner ulos. Suurin osa pelaajista ulos. Nyt heti.

– Ei j*maliste! Eiköhän se Mamban (Manner) alituinen vastustajien kehuminen ala jo riittää. Joukkue on tällä hetkellä yhtä nössö ja sekaisin kuin päävalmentajansa. Latelle loppukausi ja Mamba ulos! Hävettää! Hävetkää!

Eräs kommentoija ei usko Mannerin potkuihin – tai ylipäätään mihinkään.

– Nyt testataan Kärppien kyky reagoida tilanteeseen, kyllähän me toki se jo tiedetään, että muutoksia ei tapahdu, ei kaukalossa eikä penkin takana…