Konkaripuolustaja Zdeno Chara ei ole vielä tehnyt uutta sopimusta tulevasta NHL-kaudesta, mutta on antanut selkeästi ymmärtää aikovansa edelleen jatkaa pitkää ja menestyksekästä uraansa.

Ensi maaliskuussa jo 44 vuotta täyttävä järkäle on edustanut kaudesta 2006-07 lähtien Boston Bruinsia, mutta tähden agentti vihjasi hiljattain, ettei jatko Bruinsissa ole suinkaan täysin varmaa.

Bostonilaisten päävalmentaja Bruce Cassidy suhtautuu tilanteeseen kuitenkin maltillisesti.

– Jos ”Zee” (Chara) päätyy jonnekin muualle, täytyy meidän tukeutua nuoriin kavereihimme, Cassidy totesi hiljattain NBC10-tv-kanavan toimittaja Raul Martinezille ja jatkoi:

– On yritettävä erottaa mahdollisen ratkaisun henkilökohtaiset puolet. Ihmiset vaihtuvat ja tulee kauppoja. En halua kuulostaa persoonattomalta, mutta näin valmentajan täytyy joskus katsoa tilannetta.

Kävi miten kävi, Cassidy korostaa kuitenkin Charan merkitystä seuralle.

– Hän on legenda Bruinsissa, katsotaan mitä tapahtuu.

Chara oli päättyneellä kaudella NHL:n vanhin pelaaja ja yksi kolmesta jo viime vuosituhannella sarjassa aloittaneista aktiivipelaajista.

Kaksi muuta kiekkoilijaa, Patrick Marleau ja Joe Thornton, ovat jo ehtineet solmia diilit myös tulevasta sesongista. Marleau nähdään San Jose Sharksissa ja Thornton pukee ylleen puolestaan Toronto Maple Leafsin nutun.