Venäjää ei kiinnosta muiden mielipiteet – saapumassa Karjala-turnaukseen nuorten maajoukkueella

Venäjä on saapumassa Karjala-turnaukseen U20-maajoukkueella, vaikka muut maat ovat pyytäneet joukkueen uudelleen nimeämistä, uutisoi venäläissivusto Ria Novosti.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg kertoo, että heidän nimeä joukkue on täysin kilpailukykyinen EHT-turnauksessa ja kokoonpanossa on pelaajia, joilla on mahdollisuudet myös kevään MM-kisajoukkueeseen.

– Karjala-turnaukseen ei mene nuorisojoukkue, vaan maajoukkueemme. Olemme aina lähettäneet nuoria pelaajia Suomeen. Toki nyt nimetyt pelaajat voivat ikänsä puolesta osallistua nuorten MM-kisoihin, ja tämä on tärkeä tapahtuma valmistautumisen kannalta.

– Suurin osa pelaajista on KHL-seuroissaan isossa roolissa. Lähetämme turnaukseen kilpailukykyisen joukkueen, joka pelaa modernia jääkiekkoa, Rotenberg kommentoi Ria Novostin haastattelussa.

Varapuheenjohtajan mukaan valintoihin on vaikuttanut myös koronavirustilanne.

– Meidän on ajateltava pelaajien terveyttä. Seuraamme huolellisesti kaikkien maajoukkue-ehdokkaiden tilaa. Suurella osalla pelaajista, jotka voisivat pelata Karjala-turnauksessa, on ollut koronavirus, Rotenberg toteaa.

Halutessasi voit katsoa Venäjän Karjala-turnaukseen nimeämän kokoonpanon täältä.

Suomessa Rotenbergin kommenteista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.