Vaisu paluu: Jesperi Kotkaniemi vetää kiikareilla Liigassa – näin NHL-laina kommentoi alkukauttaan

© Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemen koneet ovat yskineet Liigassa pahemman kerran. Montreal Canadiensin pelaaja ei ole onnistunut iskemään kolmessa Ässien pelissä yhtäkään pinnaa, ja tehotilastokin on kaksi napsua pakkasella.

Sentteri kommentoi alkukauden otteitaan paikalliselle Journal de Montrealille varsin tyyneen sävyyn – vaikka teot eivät ole vastanneet odotuksiin.

– Olen ollut täällä parisen viikkoa. En ole vielä päässyt sellaiselle tasolle, mihin haluaisin – mutta se tulee vielä, Ässien kakkosketjun keskellä lauantaina hyökkäävä pelaaja sanoo.

Kotkaniemi ei ole ollut läheskään koko kautta patapaitojen mukana. Joukkue on pelannut jo 11 ottelua, joista se on haalinut kasaan 15 pinnaa.

– On aina vähän vaikeaa liittyä joukkueeseen, joka on jo aloittanut kautensa. Lisäksi täällä pelityyli on hyvin erilainen Pohjois-Amerikkaan verrattuna.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari painottaa olevansa kiitollinen, että hän ylipäätään saa pelata.

– Ja vielä kotimaassa ja kaupungissa, jossa olen varttunut. Lisäksi pääsen viettämään aikaan vanhempieni kanssa.

Kotkaniemi pelasi Liigassa edellisen kerran kaudella 2017-18 kaikkiaan 64 peliä pistein 10+20=30 (-5).

– Nyt olen fyysisesti paljon vahvempi kuin viimeksi pelatessani täällä.

Eräs Montreal-fani latasi Ässistä kovaa tekstiä Twitterissä.

– Otanta on tietysti vain kolme peliä, eikä tässä vaiheessa kannata vetää liikaa johtopäätöksiä, mutta jos Kotkaniemi ei ala hallita dominoida Liigassa, olisinn huolissani. Ja kyllä tiedän, että Ässät on p*rseestä.