“Tilanne on kestämätön” – liigajoukkueen pamppu otti kantaa korona-arjen absurdeihin puheenaiheisiin

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekkomaailma on ollut solmussa viime ajat koronaviruksen takia monesta eri näkökulmasta. Esimerkiksi eurooppalaisjoukkueissa on kasa NHL-lainoja, useita pelaajia on työttöminä ja tuoreimpana esimerkiksi maajoukkueotteluiden pelaaminen on noussut tapetille.

Pinnalla on ollut näkemyksiä, joiden mukaan ensi viikon perinteistä Karjala-turnausta ei yksiselitteisesti pitäisi pelata – tai jos pitää, voisi Leijonien nipun kasata työttömistä pelaajista. Se palvelisi tietysti näitä sekä seurajoukkueita, joiden pelaajat saisivat huilia otteluruuhkassa. Lisäksi koronaviruksen saamisen todennäköisyys luonnollisesti pienenisi.

Nyt Tommi Kerttula twiittasi pinnalla olevista seikoista oman näkemyksensä.

– Euroopan sarjoissa on n. 170 NHL-lainapelaajaa. Pohjois-Amerikassa on kolmin-nelinkertainen määrä työttömiä pelaajia. Tilanne on kestämätön, mutta tullee jatkumaan vuoden tai vuosia. Siinä kontekstissa muutama arvokisa ja turnaus on kärpäsen surinaa korvissani, liigajoukkue Ässien kehitysjohtaja näkee.

LUE MYÖS:
Hurjat peliminuutit: Suomalainen NHL-varaus ollut komeassa tikissä Liigan keskinkertaisessa porukassa

Lauantain liigakierros:
Tappara-KooKoo klo 16.00
JYP-Pelicans klo 17.00
KalPa-Ilves klo 17.00
SaiPa-HPK klo 17.00
TPS-HIFK klo 17.00
Ässät-Kärpät klo 17.00