Suplan Liiga-podcast: Suomessa tehoileva nuorten maailmanmestari “murtaa myyttejä” – erilainen tilanne vaikuttaa maistuvan hyvälle: “Olen tosi kiitollinen”

© Kuva: Ilari Isotalo

KooKoossa pelaava Pittsburgh Penguins -laina Kasper Björkqvist on siinä mielessä erikoinen tapaus, että hän pelaa Liigassa koko kauden – toisin kuin moni muu NHL-ukko Suomessa.

Espoolaislähtöinen nuorten maailmanmestari on takonut kauden kuudessa pelissä tehot 4+4=8 (+3).

– On ollut tosi siistiä, että olen päässyt mukaan tähän KooKoohon. Henkilökohtaisesti olen iloinen, että minun lainasopimus on koko kauden kattava, pelaaja analysoi Suplan Liiga-podcastissa.

– On päästy lähtee rakentamaan yhteisiä tavoitteita ja on olo, että olen sataprosenttisesti mukana KooKoon tekemisessä päivittäin. Toivottavasti pystyttäisi olemaan keväällä parhaimmillamme ja kehittymään.

Pensin juhannuksen 2016 varaus kertoo, että pienenä poikana hänen tavoitteena oli päästä pelaamaan Liigaa.

– Menin yliopistoon, sitä kautta AHL:ään ja liigamahdollisuus on venynyt tosi pitkälle. Tosi siistiä päästä pelaamaan, 23-vuotias laituri sanoo.

Koko kauden kattava pahvi on Björkqvistille tärkeä.

– Vaikea kysymys. Toisen seuran alla ollessa se vaikuttaa, mitä seura haluaa.

– Tässä tilanteessa olen tosi kiitollinen, että Pitsburgh antoi mahdollisuudeen. Saan pelejä. Koko kauden sopimus oli ehkä tavallaan helpoin lopputulema. Olen iloinen, että se meni näin.

Sopimus tuo rauhaa.

– Totta kai. Pidän semmoisena pelaaja, kun joukkue pärjää, niin itse on silloin tehnyt hyviä juttuja. Siinäkin mielessä on helppoa keskittyä siihen, että auttaa joukkuetta voittamaan ja sitä kautta kehittyy itsekin.

Liigakierros lauantaina:
Ilves-Sport klo 17.00
SaiPa-HIFK klo 17.00
Jukurit-KooKoo klo 18.30
Pelicans-HPK klo 18.30
TPS-JYP klo 18.30
Ässät-Lukko klo 18.30

LUE MYÖS:
Yllättävä veto: Ilves purki nuorten maailmanmestarin sopimuksen – kansa ihmeissään: “Eipä taida tämän keissin taustat aueta enempää, mutta ei hyvä juttu…”

Vieraspelejä jatkuvasti urakoiva liigajoukkue epäreilussa tilanteessa – luotsipersoonalta huvittavia letkautuksia: “Kaivetaan ojaa siellä, missä sitä tarvitsee kaivaa”