Hurjat peliminuutit: Suomalainen NHL-varaus ollut komeassa tikissä Liigan keskinkertaisessa porukassa

Lahden Pelicans on ollut Liigan yksi viime aikojen kirkkaimmista piristysruiskeista. Joukkue on pystynyt kaatamaan kolmesti peräkkäin hallitsevan Suomen mestari HPK:n, vieraissa Kärpät ja hyvin kautensa aloittaneen Ässät.

Tekeminen myös yksilötasolla on ollut valovoimaista. Liigan pistepörssissä 30:nnen sijan paikkeilla keikkuva Oskari Laaksonen on loistanut pakistossa, ja Buffalo Sabres -varaus on painanut 10 pelissä tehot 3+5=8 (-1).

– Olemme pelanneet hyvin. Varsinkin kärkiporukoita vastaan olemme olleet hyvin peleissä mukana. Maalit ovat jääneet niitä vastaan puuttumaan. Meillä on mielestäni vain yksi huono peli. Se oli se, kun saimme HPK:ta vastaan 7-2 takkiin. Hyvää tekemistä on ollut, maaleja pitää vaan saada, Laaksonen ruotii Liigan nettisivuilla.

Pelaaja kertoo, että henkilökohtainen hyvä vire auttaa myös joukkuetta. Kiekollisesti taitava Laaksonen on pelannut keskimäärin liki 22 minuuttia.

– Sitähän tänne tultiin hakemaan. Paljon on vielä kehitettävää. On monia asioita, joita pitää hioa, mutta ihan positiivisesti on lähtenyt käyntiin. Fysiikka on mennyt eteenpäin paljon. Se helpottaa tekemistä kaukalossa. Se on isoin juttu, joka on kehittynyt.

Lauantain liigakierros:
Tappara-KooKoo klo 16.00
JYP-Pelicans klo 17.00
KalPa-Ilves klo 17.00
SaiPa-HPK klo 17.00
TPS-HIFK klo 17.00
Ässät-Kärpät klo 17.00