SaiPa aloittaa yt-neuvottelut – koskee koko henkilöstöä

© Kuva: Pekka Mäntylä

SaiPa tiedottaa nettisivullaan, että Liiga-joukkueen taustayhtiö Liiga-SaiPa Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.

Yt-menettely koskee koko henkilöstöä: sekä määräaikaisessa työsuhteessa, että toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevia työntekijöitä. Mukana ovat esimerkiksi pelaajat ja valmentajat.

Ratkaisun perusteluina ovat tiedotteen mukaan koronaviruspandemian aiheuttamat taloudellisesti merkittävät tulojen menetykset, maksukyvyn oleellinen heikentyminen, sekä tuotannollisesti työtehtävien väheneminen joiltakin osin.

SaiPa arvioi mahdollisten määräaikaisten lomautusten kestoksi 30-90 päivää ja ne koskisivat toteutuessaan kaikkia työntekijöitä. Mahdolliset irtisanomiset koskisivat Liiga-SaiPa Oy:ssä enintään kolmea työntekijää. Neuvottelujen arvioitu päättymisajankohta on 7.11.2020.

SaiPa on JYPin jälkeen toinen Liiga-joukkue joka aloittaa jo vuoden toiset yt-neuvottelut.